Polisen i Tyskland tystar ner brott som begås av invandrare

Annons:

Tyska polisen har fått till uppgift att tysta ner brott som begås av invandrare, man är rädd för att ”högerextrema” ska starta upplopp.

Asylsökande blir rekryterade av knarklangare och organiserade tjuvar, skriver tyska tidningen Bild – den största dagstidningen i landet.

Tidningen Bild anklagade polisen för att täcka upp omfattningen av migrerande brott för att stoppa oro bland befolkningen i allmänhet.

Samt narkotikarelaterade brott, har asylsökande också används för att sälja stulna varor som mobiltelefoner, som i många fall såldes vidare till andra flyktingar.

Men tidningen sade att alla polisen som arbetar med problemen hade fått order om att inte prata om det, eftersom det var ett mycket känsligt ämne som har förbjudits, det hänvisar till ett ”kränkande sätt”.

Nyanlända till landet var tydligen det mest önskvärda eftersom de inte har något formellt att klaga på vad de ombads att göra och sällan gav problem för maffian.

Tyskland är en magnet för invandrare dels på grund av generösa sociala förmåner samt att man tar in fler flyktingar från Mellanöstern och Afrika än något annat EU-land, under 2015 har man tagit emot över 1 miljoner asylsökande.

Publicerad: 1 Jan, 11:56
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.