Polisen: Inget brott bakom knivattacken

Annons:

Polisen har beslutat att lägga ner förundersökningen kring det misstänkta mordförsöket mot en försvarsanställd i Skara i går.

– Vi har jobbat intensivt med ärendet och gjort alla åtgärder, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen region väst.

Händelsen fick stor uppmärksamhet. Den försvarsanställde slog larm till polisen och berättade att han blivit rispad när två män attackerade honom med en kniv i Skara.

Polisen rubricerade till en början händelsen som mordförsök. Nu har alltså förundersökningen lagts ner, meddelar polisen.

– Vi har jobbat intensivt med ärendet och gjort alla åtgärder, inklusive en teknisk utredning. Sammantaget anser vi att inget brott ligger bakom, säger Ulla Brehm vid polisen.

Ingen utpekad gärningsman

Beslutet att lägga ner förundersökningen fattades under lördagen.

– Vi väntade med att gå ut med uppgiften i media tills de berörda personerna var informerade om vårt beslut, säger Ulla Brehm.

Den påstådda knivskärningen sades ha inträffat utanför varuhuset Jula i Skara. Efter det genomförde polisen en sökinsats vid ett bostadsområde i närheten.

– Det var lite otydligt när vi fick larmet. Efter att vi tagit oss till varuhuset fick vi utöka sökområdet, säger Ulla Brehm.

Har det funnits en utpekad gärningsman?

– Nej, det har inte funnits någon av oss känd gärningsman.

 

Källa: Aftonbladet

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Saknar helt ord när brott inte är brottslig gärning, detta kan bara ske i ett enda land.