Polisen: Vi är chanslösa mot terrorister

Annons:

Nu slår flera i yttre tjänst larm om att deras utrustning inte räcker till mot terroristerna, skriver SVT.

”Som att skickas ut på lejonjakt med ett ärtrör och en overall gjord av zebrakött”. Så beskriver en polis känslan av att skickas ut för att patrullera platser som pekats ut som potentiella terrormål – utan tillräckliga vapen.

Nu slår flera i yttre tjänst larm om att deras utrustning inte räcker till mot terroristerna.

I sin rapport hänvisar Christian till ett uttalande från Roger Alvefuhr, som var Rikspolisstyrelsens vapenchef fram till 2010. Till Aftonbladet säger Alvefuhr att han delar polisernas oro om deras beväpning:

– Det är väldigt illa ställt. Jag tycker synd om mina före detta kollegor. (…) I ärlighetens namn är de helt chanslösa.

”Det är inte kul för mig eller min familj att läsa”, skriver Christian.

Poliserna är också kritiska till att man inte fått mer skydd eller utbildning trots att det gått fem år sedan självmordsdådet på Drottninggatan.

Att skickas ut på denna typ av uppdrag utan utbildning och lämplig utrustning känns inte alls säkert och skapar en enorm osäkerhetskänsla inför att ställas inför ett scenario där man möter gärningsmän, vilket i princip skulle innebära dödsdom i det fall man inte hann fly”, skriver polisen Johan.

Skrämmande är att 8 av 10 poliser funderar på att sluta.

Publicerad: 27 nov, 12:10

 

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • hen

    För djävligt! Det borde finnas många ak5:or över efter försvarets nedbantning; utrusta varje polisbil med 2st och ge poliserna lämplig utbildning.