Polismyndigheten är överbelastad – ber militären om hjälp p.g.a antalet asylsökande

Annons:

Polismyndigheten är överbelastad på grund av det stora antalet asylsökande och ber nu militären och civilförsvaret om hjälp, säger rikspolischef Dan Eliasson till SvD.

Gränskontrollerna men också oroligheter på trånga asylboenden, med tillstötande språkförbistringar, lyfts fram som särskilt resurskrävande.

En polis i Göteborg skriver så här i ett sms:

Varför är den här kommenderingen så mycket viktigare än övrig samhällsproblematik? Vet allmänheten om vilka oerhörda resurser politiker lägger på den här frågan kontra vardagen i exempelvis Biskopsgården/Bergsjön? Från och med den 4 januari får polisen ytterligare en uppgift på sitt bord.

Då måste buss-, tåg- och färjetransportörerna kontrollera inresande passagerares identitetshandlingar. Det blir polisens uppgift att se till att transportörerna sköter sig, något som enligt regeringens proposition kommer att innebära väsentliga konsekvenser för Polismyndigheten.

SvD har sökt rikspolischef Dan Eliasson för en kommentar.

Nu kan både polisledningen och samtliga medlemmar i Polisförbundet begrunda hur genomtänkt det var att ta livet av Beredskapspolisen. ”Som man bäddar får man ligga” som det heter och den svenska polisens bädd är inte särskilt välstoppad. Så, nu är det bara att försöka räta upp situationen.

Eliasson kan ställa stig själv i Hyllie och kontrollera ID över julhelgen, så kan i alla fall någon annan polis få litet julledighet.

Publicerad: 22 dec, 20:04

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.