Polismyndigheten vill minska med 700 polisbilar

Annons:
[fblike]

 

Polismyndigheten vill minska med 700 polisbilar i Sverige. Nu riktar egna förbundet skarp kritik mot förslaget. – ”Jag skulle snarare säga att det behövs fler”, säger Anna Nellberg, 1:e vice ordförande på Polisförbundet till Aftonbladet.

Polismyndighetens förslag om att minska fordonsparken i hela Sverige skulle till exempel innebära att var femte polisbil i Jämtland län skulle tas bort, rapporterar Östersunds-Posten. Polismyndigheten vill minska med 700 polisbilar

Anna Nellberg arbetar som 1:e vice ordförande på Polisförbundet och hon tycker förslaget om neddragningar på fordonen inom polisen inte låter planerat.

Förslaget väcker oro och rädsla över att vi snart inte har någon polis som kan ingripa om olyckor och brott är framme. Nu reagerar man inom polisens verksamheter på beskedet om färre polisbilar.

Nästan en polisbil per 1500 invånare, det låter faktiskt enormt mycket. Är det så att alla dessa 4576 används så måste utegångsförbud införas.

Tänk dig ett litet samhälle med 1500 personer och i detta samhälle finns 1 polisbil som används 24/7. Då har man hamnat i en otroligt kriminell by.

Kan naturligtvis även vara så att poliserna använder bilarna privat för att spara pengar. Det är betydligt troligare och då är detta en bra lösning för att få stopp på polisens eget fusk.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.