nyval, Löfven

Pressad Löfven flaggar för nyval

Annons:

Stefan Löfvén är pressad från två håll, likt moderaterna. M tvingades att välja sida och tappade var fjärde röst. S kommer att göra detsamma. Kongressen kommer att visa på den stora splittring som finns inom partiet, och den kommer att skada S.

Från vänsterfalangen finns krav om återgång till en generös flyktingpolitik och ytterligare skattehöjningar. En liten identitetsfalang och SSU-färgade politiker kommer att stödja denna sida. Från andra hållet pressas de av LO, vars krav närmast ser ut som ett gammelmoderat partiprogram, med ett par undantag. Se bara på Thorwaldssons förslagslista:

Hårdare tag mot brottsligheten.
Begränsa tiggeriet. Möjliggöra avhysningar.
Fortsatt strikt asylpolitik.
Obligatorisk gymnasieskola. Förlängd skolplikt till 18 år.
Obligatorisk lovskola för dem som inte klarar kunskapskraven.
Stoppa vinstjakten i skolan.
Staten ska ta större ansvar för skolan.
En jämlikhetskommission.
Bred politisk översyn av skattesystemet.

En övervägande del av de tyngre ministrarna lär luta mer åt LO-hållet. Det kommer som sagt att bli slitningar och vinst för högerfalangen och ett tapp åt vänster på åtskilliga procent.

S kommer inte att vara sugna på ett nyval då man kommer att tro att nedgången är temporär och något som går att vända innan valet. Sanningen är dock att man till 2018 ska ner till 20% eller strax däröver, och att man sedan fortsätter nedåt. Partiet har en identitetskris som bara kommer att accentueras. Men nyval är inget S kommer att acceptera, även om man så ”hotar” med det.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.