Pressombudsmannen varnar: Yttrandefriheten kan dras in

Annons:

Hyckleriet i den här artikeln från SVT tar priset:

Citat:
Främlingsfientliga framåt på nätet

Främlingsfientliga sajter fick lika stor spridning i sociala medier i samband med dubbelmordet i Västerås som SVT och SR. Pressombudsmannen varnar för en utveckling som kan få konsekvenser för yttrandefriheten.

Pr-profilen Martin Borgs har sammanställt hur mycket artiklar från sajterna Avpixlat, Nyheter Idag och Fria Tider delades i samband med dubbelmordet på Ikea i Västerås förra veckan. De tre sajterna hade fler delningar tillsammans i sociala medier än SVT och SR:s sajter ihop. SVT hade enskilt sett flest delningar, men artiklarna på Fria Tider var nästan lika delade.

/…/

Pressombudsmannen Ola Sigvardsson är bekymrad över att svenskar vänder sig till sajter som drivs av politiska motiv i stället för journalistiska ambitioner.

– Traditionell journalistik präglas av en vilja att förutsättningslöst söka efter sanningen och göra det så gott det går. De här andra sajterna kännetecknas av att de har en politisk agenda, säger Ola Sigvardsson.

/…/

En konsekvens av att hatbudskap och propaganda sprids på nätet är att yttrande- och tryckfrihet äventyras för alla.

– Yttrande- och tryckfriheten är något som vi inte kan ta förgivet. Politikerna ger oss rätten att trycka och yttra oss, men kräver att vi gör det på ett ansvarsfulltsätt. Om vi inte gör det, kanske friheten inskränks, säger Ola Sigvardsson.

 

Mellan raderna propagerar pressombudsmannen för begränsad yttrandefrihet.

En mild parafrasering av det han säger: ”Ni måste säga rätt, annars avskaffar vi yttrandefriheten/demokratin!”.

Demokratiföraktet är totalt. Hur kan någon ha denna vidriga demokratifiende anställd?

Då är det åtminstone officiellt att svensk media anser att demokrati enbart får tillåtas om folk tycker rätt.

Vi hade ju misstänkt det länge, men jag trodde aldrig att PO så definitivt skulle ta ställning mot demokrati som företeelse.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Pressombudsmannen skapar en diktatur mot bättre veto om så fall.
    Det sk problemet avhjälps med enkelhet om äldremedia SVT SR med mera helt sonika lämnar rätt och riktiga uppgifter samt slutar spegla en falsk bild av det som faktiskt sker i vårt samhälle.