Protester mot “ensamkommande” muslimska män – Vendelsömalmsskolan

Annons:

På grundskolan Vendelsömalmsskolan i Haninge kommun söder om Stockholm har kommunledningen beslutat att placera ett 30-tal s.k. ”ensamkommande flyktingbarn”.

I praktiken vuxna muslimska män i 25-30 års åldern i en barackliknande paviljong som ska uppföras för ändamålet på självaste skolområdet.

Men föräldrar, grannar och boende i Vendelsö är mycket upprörda och förtvivlade.

Skrik inte. Respektera olika åsikter, försökte kommunens informationschef Margaretha Picano lugna de inne i salen som avbröt när kommunens olika chefer försökte berätta om vad de planerat.

Vi har redan beslutat att en paviljong ska byggas, sa Petri Salonen, ordförande (C) i socialnämnden. Det gjorde vi i måndags.

Jag har tre döttrar, sa en arg pappa. Om något händer dem så kommer jag inte sitta still. Ni har blod på era händer.

Jag kommer riva ned på kvällen vad ni bygger upp på dagen, sa en annan man.

Förstår ni vad ni gör med den här skolan som är en knutpunkt dit alla barn går för att leka och träffas? sa en arg pappa. Ni förstör vad Vendelsömalmsskolan är, en trygg plats för våra barn, även efter skolan och på kvällarna. Nu kommer ingen låta sina barn gå dit.

En mamma till två döttrar pekade på vad som kan komma att ske på sommaren när hennes flickor vill klä sig mer friare och mer lättklätt. Om då 30 pojkar med andra värderingar än vad flickorna är vana vid glor på dem och kanske tafsar eller antastar dem bara för att pojkarna ser bar hud som en signal till invit, vilket smaklöst och oansvarigt handlande leder inte kommunens beslut till då?

De är inte 15-17 år heller utan 25-åriga män förresten, sa hon och fräste till mot kommunledningen som försvarade sig med att de inte kunde ifrågasätta Migrationsverkets åldersbedömningar.

Publicerad: 5 feb, 14:35
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.