Radikalt ändrad asylpolitik på gång i Tyskland / EU

Annons:

 

Radikalt ändrad asylpolitik på gång i Tyskland / EU

I dagens ”Der Spiegel” finns en intervju med Tysklands inrikesminister Thomas de Maziere. Det som att han uttalar att Tyskland/ EU inte kan ta emot alla hjälpbehövande i världen.

Han verkar mena att för att kunna ta emot en viss kvot, under reglerade och kontrollerade former, måste Europa stärka sina yttre gränser och enbart släppa in den bestämda kvoten migranter/ flyktingar.

De som överstiger kvoten ska skickas tillbaka till ”säkra områden” i närheten av sitt ursprungsland. Lite oklart vad ”säkra områden” är men vi förstår det som typ större flyktingläger som ska upprättas.

Jag kan inte se att hans uttalanden finns refererade i svensk media eller annan, men artikeln kom först i morse.

Om vi uppfattat det rätt gör väl Tyskland i så fall en helomvändning jämfört med vad Merkel tidigare uttalat. Och då Tyskland är det mest progressiva landet vad gäller migrationsfrågan ger väl detta en hint om vad som kan bli EU’s nya (väsentligt snävare) migrationspolitik framöver.

Ibland undrar man om inte Merkel öppnade gränserna ett par dagar avsiktligt för att kaoset skulle bli synligt/övertydligt.

Händer mycket i Europa nu.

Källa: spiegel

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.