Räkna med fördubbling av asylsökande

Annons:

Regeringen kommer att införa att införa gränskontroller under torsdagen. Enligt polisens presstjänst ska kontrollerna börja gälla från klockan 12 på torsdagen. Det gäller i första hand Öresundsbron och färjelägena i Skåne, skriver DN.

Beslutet är fattat efter att det kommit en förfrågan från Migrationsverket.

Att förfrågan kommer från Migrationsverket och inte från polisen var oväntat eftersom migrationsminister Morgan Johansson(S), under de senaste veckorna hela tiden hänvisat till att en begäran om gränskontroller måste komma från polisen.

– Gränskontrollerna kommer inledningsvis att gälla i tio dagar, till den 21:a november, säger han.

Ygeman säger att gränskontrollerna kan förlängas i 20-dagars perioder. Sveriges Radios Ekoredaktion uppger också att kontrollerna kommer att gälla både Öresundsbron och färjetrafiken från Danmark och Tyskland.

Det finns en tidsgräns. Till en början ska gränskontrollerna gälla i tio dagar. Men de kan förlängas i upp till sex månader.


Dom blir nu tvingade till att söka asyl i Sverige, dom får alltså inte resa vidare till Finland eller liknande. Det eller vända som gäller, man kan säga att hela presskonferensen i slutändan handlar om att poliser som håller ordning ute i samhället nu ska vakta en öppen entré istället.

Tänk all pappersexercis och byråkrati som nu måste uppbådas. Vilken myndighet har pengar och resurser till sådant? Sitter Migrationsverket och Polisen inne med hemlig personal, redo att användas? Nej, givetvis inte.

I själva verket är vi helt för långt ner i skiten för att detta ska vara något annat än början på helvetet och regeringens desperata åtgärd som är framtvingad av det desperata läget är inte ens i närheten av vad som behövs.

Det enda som kan rädda Sverige är ett totalt politiskt och ideologiskt paradigmskifte och detta kommer vi aldrig att få av de regerande politrukerna.

Publicerad: 11 nov, 20:34
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.