Regeringen kör över kommunerna än en gång

Annons:

Alla kommuner blir nu skyldiga att ta emot flyktingar som fått uppehållstillstånd. Många kommuner väntas få problem med att ordna boende och skola.

På tisdag träder den så kallade anvisningslagen i kraft som gör att inga kommuner kan säga nej till att ta emot flyktingar som fått uppehållstillstånd och ska lämna Migrationsverkets anläggningsboenden, skriver SvD.se.

Under 2016 ska 21 700 flyktingar och deras anhöriga fördelas på kommunerna. Det är ungefär tre gånger så många som 2015.

”Ensamkommande” asylsökande män och ungdomar omfattas av ett eget fördelningssystem som ska träda i kraft 1 april. För närvarande bedöms 40 000 boendeplatser behövas för ”ensamkommande” män under 2016.

Publicerad: 29 feb, 17:19
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna. • I ämnet http://goo.gl/HAFRvD http://goo.gl/o80ovb

  En relevant frågeställning är huruvida detta åsidosättande av kommunernas självstyre egentligen gått till. Vill man ändra grundlagen kan man göra det, veterligen det kan bara göras genom två riksdagsbeslut och det måste ha varit val mellan dessa riksdagsbeslut.

  Rent hypotetiskt kan man till sak även fråga sig hur framtida kommunalval ser ut, om ens,ens när självstyret ej ”har/är” ett självstyre!.Att kommunernas kostnader kommer öka markant vet vi då dem sökande är beroende av bidrag och kommer som bäst generera först om 6-8år.(en klok regering stoppar då flödet) tills dem redan anlända genererar och möjliggör fler om så av folket önskas, att fortskrida i nuvarande takt blir Sveriges fall.

  Sistnämnt att avkräva kanske överstiga kommunernas kapacitet när det egentligen är just dem som kan avgöra dito äro illa,har Regeringen tagit ett allt för stort ansvar(vilket allt tyder på) är det också regeringens ansvar ingen annans.

  Medelst tvång lämnas ett tyst medgivande till att dem just tagit ett allt för stort ansvar och behöver tänka om, att där då inte folkomrösta om sak vilket är ett förträffligt verktyg kan/kommer det bara rendera i ökade svårigheter kostnader/belastningar försämring/ar.

  Märk väl att politikernas främsta uppgift är att värna prioritera om dess land/medborgare,när dem nu prioriterar andra länders medborgare före dem egna skall dom just ej vara politiker.