Regeringen kovänder om anhöriginvandring

Annons:

I regeringens paket med åtgärder för att minska asylinvandringen från den 24 november ifjol ingick kraftiga begränsningar i rätten till anhöriginvandring.

Nu meddelar Morgan Johansson enligt Ekot att man kommer att göra undantag för alla som sökte asyl innan den 24 november:

Fler undantag i ny flyktinglag

 

Alla asylsökande som bedöms vara flyktingar eller alternativt skyddsbehövande och som ansökte om asyl före 24 november ska nu kunna ansöka om anhöriginvandring, tidigare gällde det bara ensamkommande barn och barnfamiljer.

För att minska retroaktiviteten. Du har kommit till Sverige i tron att det är de reglerna som ska gälla, och när vi ändrar reglerna i efterhand blir det väl hårt att gå hela vägen, säger Morgan Johansson.

Publicerad: 12 feb, 09:28
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • MartinA

    Låt skiten brinna. Det här systemet är nu så svenskfientligt att det är bortom vad som är möjligt att reformera. Bra att det förstör sig självt.