Regeringens invandringspolitik drabbar barn utomlands

Annons:

För att kunna finansiera massinvandringen till Sverige och erbjuda flyktingarna i Sverige en hög levnadsstandard så måste regeringen ta pengar från b.l.a biståndsbudgeten. Det ger förstås konsekvenser där.

Det pratas nu om att biståndsbudgeten kanske kommer att halveras och SIDA ger exempel på hur barn och vuxna i fattiga länder utanför Sverige drabbas om det blir så:

Konsekvenserna om det svenska biståndet halveras blir katastrofala i fattiga länder, larmar biståndsorganet Sida. En översikt som SVT Nyheter tagit del av visar att tiotusentals barn kan bli utan skolgång och att flera miljoner människor kan bli utan rent vatten.

Om man halverar biståndet rakt av så kommer verksamheterna bli enormt marginaliserade, varnar Sida-chefen Charlotte Petri Gornitzka i Agenda. Enligt den översikt som Sida tagit fram skulle i så fall ett tänkbart scenario se ut så här, under förutsättning att man kapar alla pågående projekt lika mycket:

50 000 barn blir utan skolgång.
4,5 miljoner färre får tillgång till rent vatten.
244 800 barn vaccineras inte mot mässling.
156 000 barn får inte behandling mot undernäring.
Skolor för 75 000 elever och 3000 lärare som drivs med biståndsmedel av Svenska Afghanistankommittén skulle drabbas.

4 000 färre barnmorskor skulle utbildas.
Färre kvinnor i Afghanistan får tillgång till mödrahälsovård och preventivmedel.
Över 20 000 personer på flykt från striderna i Sydsudan förlorar sina försörjningsmöjligheter.
4 miljoner färre får förbättrade sanitetsförhållanden.

Publicerad: 3 nov, 07:35

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.