Religionskränkningar i Borlänge

Annons:

En flicka fick skorna nerspolade för att hon inte bar sjal, det spottas på vuxna och elever gör äcklade miner åt dem som äter griskött.

En grundskola i Borlänge har tagit upp en ”ny” typ av kränkningar på ett föräldramöte.

Det var bara några exempel som de tog upp på mötet. Det här är inte acceptabelt. Jag kunde inte bara sitta där, det här måste komma ut, säger Fesal Alysa som har information om mötet.

Moderaterna i Borlänge ska ta upp ärendet till diskussion på sitt gruppmöte nästa vecka.

Det här är katastrof. Mobbning är helt oacceptabelt. Vi har religionsfrihet och ingen kan bestämma vad som är rätt och fel tro, menar Agneta Nyvall (M).

Vi måste belysa och lyfta problemet. Vi kan inte säga åt skolan hur de ska lösa problemen, men vi kan fråga vad de har för strategier. Eventuellt formulerar vi en motion eller interpellation om detta, säger Nyvall.

Publicerad: 29 jan, 21:34
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna. • Peter Jacobsson

  Ingen idé att klaga. Det var detta ni la era röster på 2006, 2010 och 2014. Så skyll er själva

 • nils

  Herrar Bohman, Persson, Lindström m.fl. kommer att använda våta filtar.

 • Sebastian77

  Intolerans är islams grundläggande idé.

 • SD2018

  Höj skatten och bygg mer moskéer
  I fädrens spår för framtids segrar

 • Anders

  tvinga alla muslimer att konvertera till kristendom om de ska stanna i !

  Annars behöver de inte komma hit. Vi ska inte tillåta islam att skapa en diktatur i Sverige där de förtrycker kristna och andra religioner.

  Vi bor fan i en demokrati och det ska sverigge forttta att vara ich då måste vi förbjuda islam som är en terrorreligion

 • peter nord

  Uppenbart att muslimer har valt den mest lättkränkta o odugliga (g)ud som går att uppbringa…

 • HSV

  Det är naivt att tro att en skola i fritt fall under många år nu plötsligt ska kunna stoppa huvudanledningen till det fria fallet.

 • Hasse

  Detta är inget unikt för Borlänge.

  Detta är bara början på framtiden som brakar in i allas vår verklighet. När skall sanningen komma från politikernas strupar – när skall de till slut erkänna:

  Islam är inte fredens religion och har aldrig någonsin varit det. Islam är en totalitär mass-sekt som förutsätter att bekännande troende mördar de otrogna, dvs alla utom muslimerna. Så står det i Koranen som inte får ändras, reformeras. Bara att andas om att Koranen inte är fulländad skulle innebära en dödlig fatva från de ”fina”diktaturerna Saudiarabien och Iran, ”stolta försvarare” av de mänskliga rättigheterna enligt Sharia och Koranen.

  När skall svenska folket få veta. När skall svenska folket inse. När skall politikerna i sjuklövern vakna upp ur sin drömvärld med mångfald genom Koranen och en rekordhög immigration från länder där judehataren Adolf Hitlers Mein Kamf är en storsäljare. Jag ber er politiker vakna. Det är redan kanske försent. Men ändå. Svenska folk vakna.

  Jag ber. För allas skull. Släpp rädslan för att bli kallad rasist och stöd SD som är det enda partiet som insett faran och vill behålla ett tryggt samhälle och en välfärd. Våga visa att det är nog och att vi nu alla måste säga ifrån, visa i alla sammanhang att allt blivit så fel. Att man måste få diskutera immigration, trygghet, islam och hävda bibehållen välfärd utan att bli nedkletade, misstänkliggjord som främlingsfientlig, rasist, inhuman när det i själva verket är tvärtom. Att t ex halva immigrationskostnaden för initialt mottagande skulle räcka för att hjälpa alla världens flyktingar.

  Vem är det som är främlingsfientlig? Vem är det som är inhuman? Egentligen? Och vilket är syftet? Flera orsaker: t ex rädsla likt den i totalitär diktatur där försörjning, sociala kontakter kan hotas. Om man säger som det är. Sanningen. Säkert finns det massor av t ex journalister som privat insett katastrofen med immigration och den sedan länge havererade integrationen. Dessa journalister vet att om de skulle vilja skriva om detta och göra det så skulle de inte få fortsätta. De skulle bli utfrysta, avskedade och inte få något CV som renderade något jobb. Bakom PK-pressen står etablissemanget och makten: Svt, Mittmedia, Schibstedtkoncernen, Bonnierfamiljen, Hjörnefamiljen, LO, regeringen, polisen, Immigrationsverket, 7-klövern m fl enade.

  Vad är agendan? Svaret rått och brutalt!

  Nyliberalism och krossad välfärd och i slutändan svaga rädda nedtystade medborgare som blir globalt konkurrensutsatta. Några tjänar på detta! Alla andra förlorar!

  • peter nord

   Bra skrivet.. Glöm dock inte islams värdegrund som beskrivs bättre i sura o hadith. Mohammeds liv o leverne..
   Och agendan är solklar från eliten, Sverige är en för stark nation för att passa in i den nya fachist ordningen..
   Därav urholkas vi likt USA å hela väst..