Rika gulfstaterna vägrar ta emot ”flyktingar”

Annons:

Dessa rika Gulfstater hävdar att acceptera ett stort antal syriska flyktingar är ett allvarligt hot mot säkerheten för sina medborgare, eftersom terrorister skulle kunna gömma sig bland civilbefolkningen.

  • Varje land måste spela sin roll.

  • Humanitär katastrof skulle bryta ut på Balkan om inte EU kontrollerar sina gränser.

  • Gulfstaterna måste börja ta emot flyktingar.

France24 rapporterar:

Frankrikes premiärminister Manuel Valls har uppmanat Gulfstaterna att ta emot fler flyktingar som flyr Syrien, han sade att en ”humanitär katastrof” skulle bryta ut på Balkan om inte EU kontrollerar sina gränser.

” – Jag säger det igen, Europa kan inte acceptera alla flyktingar som kommer från Syrien. Det är därför vi behöver en diplomatisk, militär och politisk lösning i Syrien”

Varje land måste spela sin roll; Jag tänker särskilt på Gulfstaterna, Manuel Valls sade under en diskussion med invånarna i Evry i utkanten av Paris, med fokus på svar på attackerna som skakade huvudstaden för två veckor sedan.

De flesta av de cirka fyra miljoner syriska flyktingar som har flytt sitt land sedan inbördeskriget bröt ut har rest till grannlandet Libanon, Jordanien eller Turkiet.

Men Saudiarabien, Qatar, Förenade Arabemiraten och andra Gulfstaterna har förblivit stängda för dem, medan Europa kämpar för att anta en gemensam politik gentemot de hundratusentals flyktingar som anländer vid sina gränser.

Vilket pris vinner man som det mest humanitära landet?

Publicerad: 29 nov, 18:39

 

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.