Rikspolischefen: Mina tankar går till mördaren

Annons:

En barbar och islamist kommer alltså hit endast för att hugga ihjäl en 22-årig kvinna, och detta är Rikspolischefen Dan Eliasson kommentar, det visar på hur orättvist livet är på alla andra ställen, vilket så klart betyder att vi svenskar ska tycka synd om gärningsmannen.

Man blir naturligtvis förtvivlad för alla inblandades vägnar. Naturligtvis för de anhöriga. Men också för den enskilde unge killen som begår en sån här förskräcklig händelse. Vad har den personen varit med om för någonting? Vilka omständigheter har den killen växt upp under? Vad är det för trauma han bär med sig? Hela den här flyktingkrisen visar ju på hur orättvist livet är i många delar av världen och vi får försöka hjälpa till att lösa det här efter bästa förmåga, säger han.

Detta lyfter en intressant fråga här.

Finns det något land i hela världen, förutom Sverige, där man daltar med mördare och låter chefen för landets polis stå och utgjuta sig offentligt över hur synd det är om den som just tagit livet av en annan människa?

Något land?


Publicerad: 27 jan, 15:52
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna. • animalis

  Så låter det minsann inte när det gäller svenska pojkars uppväxt o trauman!?

 • Hans Ersgaard,Denmark

  Polischefen kan inte ha Stalin Gud kan endast ha gjort det Mustang een gång?

 • Hans Ersgaard,Denmark

  Förlåt teksten skall vara . . . Kan inte ha någon syskon Gud kan endast ha gjort det misstag een gång?

 • sdmustdie

  Denne något onyanserade skribent inleder sin utgjutelse med texten ”En barbar och islamist kommer alltså hit endast för att hugga ihjäl en 22-årig kvinna”…

  Det var alltså ett beställningsjobb?

  Vi vet väldigt lite om mördaren. Inte om han är islamist, i alla fall.

  Däremot vet vi att han inte kom hit av just det skälet.

  Precis som vi vet att Eliasson sa mycket mer.

  Men vill man enbart kolportera hat så är väl rimlighet ointressant.

 • Förkastligt illa man bör som lagens längsta arm lägga fokus på att anklaga gärningsman oavs dåd, att där då spekulera/yttra/fråga vad är det för trauma han bär med sig? kan man i sådant fall även fråga detsamma vad gäller Anders Behring Breivik. Rätt och riktigt hade vart att fördöma.
  Han bör avgå.

 • kerstin gustavsson

  Måste vara svårt för flickans föräldrar att läsa att polisen tycker synd om hennes
  mördare.Bara i Sverige något så sjukt kan hända.