Rosengård: Får som slaktats dumpas på p-plats

Annons:

Det var en läsare på Sydsvenskan som upptäckte djurkadavren i söndags.

Något som ser ut som tarmar flyter i en vattenpöl. Små benrester med skinn runt klövarna ligger runt den ena säcken. Det finns också sopsäckar med hö i.

P-platsen som ligger vid Ramelsväg är skräpig. De mesta sopresterna ligger i buskaget runt p-platsen. De två högarna med djurresterna ligger väl synliga på ute på parkeringsplatsen som rymmer en rad med bilar.

Andrea Hjärne Dalhammar, stadsjurist på miljöförvaltningen, säger att sopsäckarna på p-platsen kan vara ett brott mot flera lagar.

– För det första är det ett nedskräpningsbrott, sen är det troligen också ett brott mot lagen om foder och animaliska biprodukter som reglerar hur man tar hand om avfallet för att förhindra smittspridning.

Sen kan det vara ett brott mot livsmedelslagen om någon sålt köttet, och så kan det i grunden handla om djurplågeri och kanske stöld. Varför skulle man dumpa sina egna djur? säger Andrea Hjärne Dalhammar.

Vad man dessutom ska ta i beräkning är ju att dessa får knappast är sålda på vanligt sätt. SE-nummer(tillstånd) krävs för uppköp. DET har ingen Rosengårdsboende. Alltså är risken mer än stor att det är frågan om stöldgods. Kommer vi få se en polisutredning om stöld, svartslakt, och förbjuden avfallshantering?

Varit rikligt med stölder av får, getter och höns i Skåne, speciellt nära Höör med omnejd, både före och när de rev tiggarlägret i Malmö så fann man både getter och höns i en husvagn – ståendes i sin egen avföring.

Man hittade även fårkadaver och slaktrester vid EU-migrantlägret i Malmö vid järnvägen, nära Kirseberg och Värnhem i höstas.

Publicerad: 18 nov, 09:26
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • valkyria64

    Det blir bara värre