Ryssland har ”mer bevis” att ISIS olja går via Turkiet, Erdogan säger att han ska avgå om det är sant

Annons:

Ryssland har fått ytterligare bevis som bekräftar att olja som kontrolleras av Islamiska Staten förflyttas till Turkiet i industriell skala, sade Vladimir Putin. Recep Tayyip Erdoğan sade att han kommer att avgå om detta stämmer.

  • Putin anklagar Turkiet för att köpa olja från IS.

  • Erdoğan avgår om det finns bevis på att Turkiet köper olja från IS.

  • Su-24 sköts ner för att ”skydda oljelastbilarna”.

  • Läs mer på rt.com.

Moskva har skäl att tro att Su-24 planet sköts ner för att säkra upp oljeleveranserna från Syrien till Turkiet, sade Putin under klimatmötet i Paris.

Vi har fått ytterligare bevis som bekräftar att olja som kontrolleras av Islamiska Staten förflyttas till Turkiet i industriell skala. Vi har all anledning att tro att beslutet att skjuta ned vårat plan styrdes av en önskan att garantera säkerheten för dessa oljeleveranser.
Vi är inte så oärliga att vi köper olja från terrorister, om det kan bevisas att vi har faktiskt gjort det, kommer jag att lämna min post. Om det finns några bevis, låt dem presentera det sade Erdogan.

Ett resultat av denna kriminella handling där två soldater dog – en befälhavare och en marin, som var en del av räddningsmanskapet av Su-24 besättning, sade Putin och tillade att Turkiets agerande var ”ett stort misstag”.

Samtidigt inför toppmötet förklarade Turkiets premiärminister Ahmet Davutoglu att Ankara inte kommer be om ursäkt ”för att göra vår plikt.”

Publicerad: 1 dec, 09:45

 

 

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.