S-MP-koalition chockhöjer busspriser

Annons:

7K uttalar sig och erkänner att svensken, som redan fått ställa undan bilen för att MP straffar alla med bil och vill att folk åker buss, kommer att drabbas hårdast.

Priserna för Jojo periodkort inom Skåne höjs den 13 december med i genomsnitt 3,5 procent, men prishöjningarna skiftar. Ett periodkort för två zoner i storstad blir bara fyra kronor dyrare (0,8 procent) medan ett kort för hela Skåne ökar med 54 kronor (4,5 procent). Sommarkortet kommer att kosta 650 kronor 2016, en höjning med 25 kronor.
Förslaget har tagits fram av Skånetrafiken på uppdrag av Region Skånes styrande S-MP-koalition.

– Detta kommer att drabba människor som redan nu vänder slantarna för att få ekonomin att gå ihop, säger Ruzica Stanojevic, ledamot för V i kollektivtrafiknämnden.

Källa: Syds


Allianspartierna väntas godta förslaget, främst för att tiden är knapp. Uppdraget från regionfullmäktige kom den 27 oktober och de nya taxorna införs den 13 december.

Sverige med världens högsta skatter, skinnar svenska folket ännu mer. Skattepengarna räcker inte till.

Publicerad: 4 nov, 18:00
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.