”Så pinsamt att man skäms”

Annons:

I SVT:s ”Gomorron Sverige” kallade hon terrordåden i USA för ”11 september-olyckorna”.


På tisdagsmorgonen medverkade Åsa Romson, Miljöpartietsspråkrör och Sveriges vice statsminister, i SVT:s ”Gomorron Sverige” för att prata om Mehmet Kaplans (MP) avgång som bostadsminister efter den senaste veckans skandaler.Samtidigt som SVT:s intervju med Romson pågick mötte MP-språkröret skarp kritik på sociala medier om att hon i direktsändning benämnde terrorattentaten i USA 2001 för ”11 september-olyckorna”.

Han (Mehmet Kaplan) har ju varit ordförande för unga muslimer (Sveriges unga muslimer, SUM) i svåra situationer som kring 11 september-olyckorna och liknande, sa Åsa Romson i programmet.

 

Screenshot_5

Från Aftonbladet.

Miljöpartiets skapare Pehr Gahrton kommer till Åsas försvar efter att först ha försvarat Mehmet Kaplan genom påståendet att han är utsatt för en ”Sionistisk konspiration”.
Garhton kommer antagligen att påstå att Romsons felsägning beror på eftersupning, ett förfarande som framgångsrikt räddat Gahrton själv från fängelsestraff en gång.

Garhton är som bekant själv känd för sina talrika ”olyckor” som knappast nämnvärt påverkat hans ställning inom Miljöpartiet.

Publicerad: 19 april, 12:05
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • mari

    Rubriken säger allt – Så pinsamt att man skäms. Skäms för att detta är Sveriges vice Statsminister!! Skäms över att den svenska kunskapen om övriga världen uppfattas som noll av övriga världen. Skäms för att säga att man är svensk. Väldigt snabb med att säga att jag inte röstade på dem. Väldigt snabb med att säga att det blir bättre efter valet. Då ingår inte Romson i regeringen längre, tack och lov. Slipper då att skämmas över att vara svensk. Jag vill vara en stolt Svensk och förhoppningsvis blir den drömmen sann 2018.