Schweiziska delstaten Ticino har godkänt ett förbud mot att bära burka på offentliga platser

Annons:

Ticino förbjuder burka och niqab, alltså heltäckande slöjor, med ett maxstraff på böter på 10 000 CHF, vilket motsvarar 80 000 kr, skriver dailymail.

Muslimer kommer att förbjudas från att bära burka i butiker, restauranger och offentliga byggnader i den italienskspråkiga kantonen Ticino.

65 % röstade för förbjudet år 2013 och det federala parlamentet har nu godkänt lagförslaget efter en bedömning om enighet med grundlagen. I Ticino bor det 350 000 personer, varav 2 % är muslimer och majoriteten har italienska som modersmål.

Det schweiziska parlamentet säger förbudet inte bryter mot federal lag, men det är ännu inte känt när de nya reglerna träder i kraft.

Besökare som kommer in i Ticino kommer att informeras på flygplatser och tulltjänstemän på den italienska gränsen är det olagligt för människor att dölja sin ansikte under en burka eller niqab, säger staten.

Publicerad: 25 nov, 22:25

 

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.