Schymans okunniga svammel

Annons:

I helgen har Feministiskt Initiativ kongress och de politiska förslagen ska vässas. Det kan behövas.

Gudrun Schyman (FI) stod på tisdagskvällen i Aktuelltstudion och utdelade alla möjliga slags presenter utan att verka ha minsta koll på hur de ska finansieras. Denna typ av vänsterpolitik är farlig för Sverige.

Partiet har en häpnadsväckande politisk vision, med en generositet med andras pengar som ställer andra vänsterpartier i lä. Man lovar kraftigt höjda socialbidrag, höjd a-kassa (även för den som säger upp sig och alltså väljer att inte jobba), avgiftsfri kollektivtrafik, fri tandvård, flyktingamnesti, ökade resurser och personal till vården, höjda pensioner för kvinnor, och sex timmars arbetsdag med bibehållen lön. Dessutom vill man ha stopp för utvisningar även för dem som har fått avslag, att papperslösa få försörjningsstöd, sjukvård och skola samt att EU-migranter ska tilldelas bostäder.

Tyvärr verkar FI leva i en annan verklighet än vi andra som måste budgetera och prioritera i både privatlivet och politiken. I SVT:s reportage sa Lisa Palm, FI-politiker i Stockholms stad: ”Vi tror att en annan värld är möjlig”.

Annika Nylén (Fi) fortsatte: ”Det finns resurser. Det finns. Det är bara att omfördela. Det finns så många människor som har så mycket möjligheter, så det är inget problem, vi kan ta emot fler”.

I senaste Poll of Polls fick FI 1,6 procent av väljarnas röster; ja, hokus-pokus-partier lockar självklart alltid några.

Mer om detta kan ni läsa här på kristianstadsbladet.se

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.