SD i opinionsundersökningarna

Annons:

Opinionsmätningarna: Vid tidpunkten för valet 2014, så var den högsta siffran SD någonsin hade fått 13.5%. Snittmätningarna låg på ca 9,5-10%. SD fick 12.7%. Alltså 94% av det högsta de någonsin fått i en mätning, och 1,3 ggr över snittet. Idag ligger snittet på 19,5% och det högsta de någonsin har fått är 28.8%.

Alltså ligger SD idag på ca 25-27%. Det är fortfarande ”socialt oaccepterat” att stödja SD idag, som det var 2014. Inget har egentligen förändrats där. Se bara tidningarna som har dagligen 2-3 artiklar ämnade att göra det socialt omöjligt att stödja SD.

Facebook: SD är idag med god marginal största partiet på Facebook, trots den sociala stigmatiseringen. Detta bekräftar bilden att det är relativt omöjligt att SD ”bara” skulle ha runt 20%.

Historien: SD har ju dubblats från valresultatet fram till ett år före valet varje gång. Detta lär även gälla nu, efter flyktinginvasionen, våldtäkter, badhusproblem, upplopp i förorten, bostadsbristen. 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.