SD-kampanjen: Inte hets mot folkgrupp

Annons:
Foto: TT

Foto: TT

 

Sverigedemokraternas kampanj har fått många Vänsterextremister att reagera starkt. Och hos Justitiekanslern strömmar anmälningarna om ”hets mot folkgrupp” in.

Hade man haft lite vett så hade Vänsterextremisterna förstått att detta inte är någon hets, vilket bara gör anmälningarna än mer patetiska.

Justitiekanslern har fått in 92 patetiska anmälningar och utreder nu om Sverigedemokraternas kampanj mot tiggeri i Stockholms tunnelbana är brottslig.

 

Men att det skulle vara brottsligt är osannolikt, det menar yttrandefrihetsexperten Nils Funcke.

– Det som förvånar mig att JK inte redan har fattat beslut om att lägga ner ärendet. Det borde ha kunnat gått med vändande post.

Yttrandefriheten är till för att kunna diskutera brännande, aktuella och känslig samhällsfrågor. Och även släppa fram yttranden som inte är särskilt välartikulerade eller sakliga, säger Nils Funcke till SVT Nyheter.

Var går gränsen för att en kampanj skulle kunna fällas?

– Gränsen går vid om man försöker uppmana andra att begå fysiska gärningar med hänvisning till deras etnisk bakgrund, säger Nils Funcke.

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.