SD: Vi överklagar

Annons:

644x4290

 

Patrik Jönsson begär att förvaltningsrätten ska pröva lagligheten i Skånetrafikens omskrivna beslut att stoppa en reklamkampanj mot tiggeri på stadsbussarna och Malmö, Lund, Helsingborg och eventuellt Kristianstad.

Patrik Jönsson anser i överklagandet till förvaltningsrätten att två felaktigheter har begåtts av Skånetrafiken.

Dels menar Jönsson att Skånetrafikens tjänstemän har gjort en ”oriktig tolkning” av Sverigedemokraternas annonstext.

Patrik Jönsson påpekar i överklagandet att annonstexten vänder sig mot ”de ligor som vi anser ligger bakom organiserat tiggeri” och inte mot en grupp människor.

Regionrådet Patrik Jönsson menar vidare att Skånetrafikens tjänstemän inte har motiverat vad i texten som strider mot Skånetrafikens riktlinjer.

”Eftersom beslutet inte är underbyggt kan frågan ställas om avsändaren (Sverigedemokraterna) spelar någon roll, eller hur Skånetrafiken hade bedömt en kampanj som är positiv till ligor som organiserar tiggeri till exempel,” skriver Jönsson.

Den enligt Patrik Jönsson viktigaste delen av överklagandet handlar om värnandet av det fria ordet.

”Att tjänstemän på Skånetrafiken godtyckligt väljer att kväsa det fria ordet med en diffus och godtycklig tolkning av en policy är enligt min mening inte värdigt en demokrati, och även detta skulle jag vilja ha prövat,” skriver Patrik Jönsson.

Patrik Jönsson uppger för tidningen att överklagandet kommer att inlämnas till förvaltningsrätten i Malmö under fredagen.

Källa: Sydsvenskan

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.