SD:s ungdomsförbund bombhotat för Muhammedbild

Annons:

Sverigedemokraternas ungdomsförbund har anmält ett bombhot efter att ha lagt ut en teckning på Muhammed som Lucia på sociala medier.

”Jag ska komma till ungdomsförbundet med handgranater och döda er alla”, uppges personen ha sagt, skriver SVT.

Ungsvenskarna SDU lade ut teckningen i måndags och dagen efter fick en av Sverigedemokraternas riksdagsledamöter, som har hemligt nummer, ta emot ett hot på sin privata telefon.

Enligt Tobias Andersson var syftet med bilden att skapa debatt om yttrandefrihet.

Jag har tagit del av den debatt som förts om att alla kan vara Lucia och ville testa om så var fallet. Man hör ofta personer som pratar om vikten av normkritik, men de normer som ifrågasätts är västerländska. Vi ville testa om man även kunde ifrågasätta normer inom islam och det var uppenbarligen inte accepterat på samma sätt.

Förstår du att muslimer kan bli upprörda, eftersom de anser att profeten Muhammed inte ska avbildas?

Ja, jag har förståelse för det. Men jag är inte en del av deras religion och äger fortfarande rätten att avbilda Muhammed.

SD:s säkerhetsansvarige har informerat Säpo om hotet, eftersom det mottogs av en riksdagsledamot, uppger riksdagsledamoten till SVT Nyheter.

Publicerad: 18 december, 16:02
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.