Skattechock är att vänta

Annons:

Hur mycket kan skatterna höjas innan svenskarna säger ifrån? Hur mycket kan välfärden försämras (nedmonteras) innan opinionen svänger helt i flyktingfrågan?

Lars J Eriksson på Skånska Dagbladet skriver det väl:

finansieringen av dagens stora invandringsströmmar kommer att drabba hela folkhushållet med brutal kraft mätt i kronor och ören.

Regeringen har pekat på ett par möjliga finansieringsområden, att försämra sjukförsäkringen och strama åt assistansersättningen. Men det handlar om blygsamma belopp med tanke på att Migrationsverket uppskattar kostnaderna till ofantliga 270 miljarder kronor de närmaste fyra åren.

Att låna till dessa utgifter borde vara otänkbart, eftersom vi då skickar notan till barn och barnbarn. Att skära ner den offentliga sektorn så kraftigt för att finansiera migrationen gör att välfärdsstaten måste monteras ner. Det borde vara uteslutet.

Därför återstår endast mycket kraftiga skattehöjningar av närmast chockartad storlek. Det beskedet måste politikerna sluta mörka.

Publicerad: 26 okt, 18:19

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.