Skattefinansierad muslimsk förening uppmanar till kvinnoförtryck

Annons:

Skattepengar tilldelades alltså samma organisation som SVT:s Uppdrag Granskning uppmärksammade i avsnittet Jihad i Göteborg tidigare i år.

Sveriges förenade muslimer är alltså en förening som b.l.a har uppmärksammats av Uppdrag granskning i reportaget ”Jihad i Göteborg”.

Göteborgs stad valde att ge föreningen Sveriges förenade muslimer 150  000 kronor. Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor beslutade i våras för att ge den dubbelt så mycket i bidrag inom ramen för ”projekt mot rasism och intolerans”.

Skattepengar tilldelades alltså samma organisation som SVT:s Uppdrag Granskning uppmärksammade i avsnittet Jihad i Göteborg tidigare i år.

S.F.M har bland annat anordnat konferenser med föreläsare som hyllar jihad, martyrskap och sympatiserar med Islamiska staten. Bland annat har de bjudit in Sveriges mest kända jihadistpredikant.

Vederbörande bor numera i IS huvudstad Raqqa och sprider propaganda, däribland filmer på Youtube, för att locka fler svenskar att ansluta sig till det ”heliga kriget.”

– Vi kommer att ha en diskussion med föreningen om deras verksamhet. Om det skulle visa sig att de inte står för demokratiska grunder så är de inte bidragsberättigade, säger Kristina Hejdenberg Sedström, avdelningschef på idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborg, när Uppdrag granskning ringer upp.

Resultatet? I vanlig ordning ingenting utan SFM fortsätter sin verksamhet med samma extremistiska inriktning som tidigare.

Muhammad Al-Shahraani riktar in sig på män och kvinnor i Göteborgs mest radikaliserade förorter, Sveriges främsta bas för jihadistrekrytering. Al-Shahraani är bl.a. känd för sin jihaduppviglande predikan ”Sham is calling” (Länk 2)

Kontentan av Al-Shahraanis tal är följande:

  • Kvinnans plats är i hemmet som mannen äger. 
  • Kvinnan får enbart lämna hemmet med sin mans eller föräldrars tillåtelse.
  • Kvinnan får enbart lämna hemmet av nödtvång, t.ex. för att gå till sjukhuset eller besöka släktingar.
  • Kvinnan får inte vara ensam med främmande män utan måste i så fall ha manliga släktingar med sig (s.k. mahram).
  • Om kvinnan är tvungen att gå ut måste hon vara täckt från huvud till tår. Hon får inte skratta och skämta utan måste vara diskret och prata ”normalt”.

Sverige 2015 har betalat minst 450 000, för att detta budskap ska spridas av en religiös auktoritet i samma förorter där svenska myndigheter påstår sig motverka radikalisering.

Det här är inte enbart slöseri med skattepengar utan finansiering av den medvetna segregation och polarisering som utgör grunden för jihadistrekryteringen.

Publicerad: 13 dec, 14:48

 

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.