Skattehöjningar att vänta?

Annons:

Om några veckor samlas regeringen på Harpsund för en dust om höstbudgeten.

Då måste Socialdemokraterna och Miljöpartiet förhandla med Vänsterpartiet, vars kravlista till mötet bland annat innehåller gratis preventivmedel för unga, sommarlovsstöd och upprustning av hyresrätter.

– Vi tycker att en S-ledd regering borde ha intresse av att utjämna inkomstskillnader och satsa på välfärden, och låta dem som har det bäst ställt betala det, säger Ulla Andersson, ekonomisk-politisk talesperson för V.

Hon vill finansiera V-förslagen genom att återinföra förmögenhetsskatten och/eller arvs- och gåvoskatten.

Men där stöter partiet på patrull. Finansminister Magdalena Andersson (S) säger blankt nej till en ny förmögenhetsskatt.

– Vi har inga förslag om att återinföra förmögenhetsskatten, säger hon.

Hon menar att regeringen redan har tvingats till ”smärtsamma beslut om skattehöjningar”. Bland annat på den av MP påhejade höjningen av bensin- och dieselskatten som införs vid årsskiftet.

 

Källa: Regeringen

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna. • argveteran

  Dessa politiker tror väl att folket glömt bort detta (se länkar).
  Nu kommer de säkert att införa fastighetsskatten SAMT behålla den s.k. avgiften. Dubbel beskattning alltså. Allt tillåtet när ladorna är tomma letar pengar till ¤##/#%/#(())#.

  Fastighetsskatt och fastighetsavgift – Ekonomifakta.se

  http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Skatter/Skatt-pa…och…/Fastighetsskatt/28 apr. 2015 – Fastighetsskatten avskaffades den 1 januari 2008 och ersattes då av en kommunal avgift. För småhus är avgiften maximalt 7 112 kronor eller 0 …

  Fakta om fastighetsskatter | Skattebetalarna

  http://www.skattebetalarna.se/fakta-om-fastighetsskatterUtredningen föreslog att taxeringssystemet skulle avskaffas men också, helt oväntat, att en ny kvadratmeterbaserad fastighetsskatt skulle införas och att Sverige …