SKL vill ge gratis busskort till alla nyanlända

Annons:

Redan befintliga personer som är arbetslösa kommer få se nyanlända ”flyktingar” få gratis busskort medan de själva måste betala 800kr eller mer för sitt busskort.

SKL vill skapa 2 samhällen, ett samhälle där alla kostnader blir betalda av skattebetalarna till 100% och ett annat där redan fattiga arbetslösa måste betala skatt på aktivitetsstöd och bekosta busskort.

Många nyanlända kommer inte till hälsoundersökningar därför att de inte anser sig ha råd att åka med kollektivtrafiken. Det finns också ett problem med trafiksäkerheten när nyanlända promenerar på landsvägarna.

Därför bör Migrationsverket ge dem busskort eller motsvarande, anser SKL. Många asylsökande har så kallade reservnummer av landstingen. Ibland kan en asylsökande person ha flera sådana nummer och då uppstår det lätt förväxlingar.

Då kan man inte upprätthålla patientsäkerheten, enligt SKL, som vill se ett system med ett slags tillfälliga personnummer som gäller i hela landet.

Publicerad: 28 okt, 18:48

 

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna. • NoggerBlack2

  Nyanländ? Jag anlände nyligen till en middagsbjudning. Skippa nyspråket, tack.

  • Mark Sanaoi

   Nyanländ fungerar utmärkt tycker jag, beror väl på vilket sammanhang, man kan nyanlända till många saker, så som till din middag eller Sverige.

 • norrmannen65

  Varför inte Färdtjänst på en gång? (ironi)