Skolan mörkade sexövergrepp

Annons:

Nu anklagas skolan för att ha försökt mörka det inträffade, skriver Vimmerbytidning.

Polisanmälan gjordes istället av en annan person – flera dagar efter händelsen, trots att personal på mellanstadieskolan kände till det sexuella övergreppet.

Enligt polisanmälan misstänks en minderårig elev för att ha förgripit sig sexuellt på en annan minderårig elev och händelsen ska ha skett på en toalett under skoltid.

Måndagen efter sportlovet fick nämligen personalen information om att det sexuella övergreppet skulle ha skett. Sedan en manlig lärare samtalat med det utsatta barnet valde skolan att inte göra någonting alls. Detta första samtal skedde dessutom utan att personal från socialtjänsten tillkallades.

Dagen efter, på tisdagen, bröt den misstänkte eleven ihop i samtal med skolpersonal och berättade att ”något hade hänt”.
Trots det gjorde skolan inte heller denna gång någon anmälan – vare sig till socialtjänst eller till polis. Man väntade dessutom ytterligare en dag med att informera den drabbades anhöriga om vad som hade hänt.

Sedan en tid tillbaka utreder polisen i Kalmar län en anmälan om våldtäkt på ett barn vid en av mellanstadieskolorna i Vimmerby kommun.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • valkyria64

    Vad är det för fel med folk som arbetar inom skolan? Sverige åker rakt ner i dyn.