Sluta vilseleda om invandringen

Annons:

 

På Sverigedemokraternas dag i Almedalen valde vänstertankesmedjan Arena Idé att släppa en hitte på-rapport om invandringens kostnader och intäkter som ekonomen Sandro Scocco av outgrundliga skäl gått med på att låna ut sitt namn till. Enligt rapporten hade Sverige tjänat smått fantastiska 900 miljarder kronor på massinvandringen.

Rapporten vederlades omedelbart av etablerade ekonomer på området som Tino Sanandaji och Jan Ekberg.

Det SD-fientliga medielandskapet valde däremot att inte göra sitt granskande jobb, på samma sätt som man valde bort detta i samband med att den s.k. Sandvikenrapporten släpptes för en tid sedan och rentav själva valde att bidra till förvanskningen av fakta i samband med en OECD-rapport.

Det finns dock en och annan journalist kvar som fortfarande håller på yrkeshedern. Flera av dessa finner man idag på på Göteborgs-Posten. Det senaste tillskottet är Håkan Boström som sommarvikarierar på ledarredaktionen. Han har tidigare bl.a. skrivit ledare i Dagens Nyheter.

Boström riktar i ett ledarstick häromdagen stark kritik mot Arena Idé och Sandro Scocco för deras försök att vilseleda om invandringens ekonomiska påverkan på det svenska samhället.

“Skönmålningarna om invandringens vinster riskerar förhindra att en fungerande integrationspolitik kommer på plats”, skriver han.

Boström riktar även skarp kritik mot alla journalister som lät sina antipatier mot Sverigedemokraterna ta överhanden över yrkeshedern och som valde att spela med i vänsterns taktiska utspel under SD:s dag i Almedalen. Rapportens glädjekalkyl “är ett falsarium”, skriver Boström och fortsätter:

 

Om journalisterna hade gjort den mest grundläggande research hade de insett det ganska snabbt. Forskningen och statistiken på området är nämligen entydig. Joakim Ruist vid Handelshögskolan i Göteborg visade tidigare i år att omfördelningen från den övriga befolkningen till gruppen flyktingar och deras anhöriga uppgår till 1,35 procent av BNP.

Lägger man till de direkta kostnaderna för mottagningssystemet kommer siffran upp i över 2 procent per år. Det är ingen liten siffra. Som jämförelse kan nämnas att den genomsnittliga årliga tillväxten i Sverige sedan 1970 har legat på drygt 2 procent.

 

Referens Avpixlat Referens Göteborgs Posten
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.