Södertäljes kommunalråd: Dela ut bostäder endast åt invandrare

Annons:

Enligt Södertäljes kommunalråd Boel Godner (S) är Sverige inte fullt, då det sker in- och utflyttning från och till kommuner.

  • Se till att de nästkommande tjugo eller hundra lägenheterna som blir lediga ska gå till flyktingar.

  • Hävdar med bestämdhet – Sverige är inte fullt.

  • Hade vi haft ansvarsfulla politiker hade man ju stoppat massinvasionen i tid och avreglerat byggandet.

  • Läs hela artikeln på svd.

Enligt kommunalrådet är det bara att ”se till att de nästkommande tjugo eller hundra lägenheterna som blir lediga ska gå till flyktingar”. Boel Godner hävdar med bestämdhet – Sverige är inte fullt.

Det är tidigare flyktingfamiljer som tar det största ansvaret för svenskt flyktingmottagande. Det slår Boel Godner, kommunalråd i Södertälje fast.

Södertälje har under lång tid betraktats som en problemkommun, men när flyktingströmmen nu nått landets alla hörn så är det istället till Boel Godner man söker sig för att få råd och stöd.

Hon väjer inte för faktumet att flyktingmottagandet är den största politiska utmaningen på både nationell och kommunal nivå, men hävdar med bestämdhet att bekymren går att lösa.


 

Samtidigt får man inte glömma bort att det blir dyrare att hyra, svårare för den som på grund av privatekonomi måste byta bostad till något billigare. De som undrar hur asylmottagandet påverkar samhället har missat den här detaljen. På område efter område kommer den svenska medborgaren att drabbas negativt.

I praktiken har politikerna att välja på två alternativ*:
Hundratusentals hemlösa asylanter som driver omkring.
Att svenskar som vill flytta får bo kvar lite längre hemma hos mamma alternativt i den lgh man vill flytta från.

Alternativ ett är självfallet omöjligt, då blir det alt. två.

Hade vi haft ansvarsfulla politiker hade man ju stoppat massinvasionen i tid och avreglerat byggandet, men det har vi nu inte.

Publicerad: 29 nov, 17:05

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Och våra politiker som främst skall värna om medborgarna!!!!!
    Har en bekant från Grekland som både arbetar och har stått i kö i flera år i Södertälje.
    Avsätt nuvarande styre det här är ej längre hållbart.