Spökvandring avbröts – flera flickor ofredade

Annons:

Spökvandringen skulle vara ett kul inslag under Kulturnatten i Växjö trodde de flesta. Men blev det motsatta.

På lördagskvällen startade spökvandringar i Linnéparken i Växjö som ett inslag i kulturnatten. Men arrangörerna Teater Respekt tvingades avbryta vandringarna när flera av de flickor som agerade skådespelare blev utsatta för sexuellt ofredande, ofredande och stölder.

En flicka, 13 år gammal, blev sliten i håret och kroppen. Det betecknas som ofredande. En annan flicka, 11 år gammal, ska ha blivit sexuellt ofredad. Ytterligare en flicka i dryga 10-årsåldern blev bestulen på sin mobil. Någon ska ha tagit tag i henne och letat igenom hennes kläder och då tagit telefonen.

 Någon tog ett ordentligt tag om hennes rumpa, säger Carina Berggren, inre befäl.

Signalementen på gärningspersonerna är knapphändig, men det uppges röra sig om pojkar i åldrarna ”7 till 15 år”.

Det var ju mörkt och mycket folk. Vi har inte mycket att gå på, säger Carina Berggren.

Publicerad: 31 jan, 13:03

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • ulf axelsson

    Varför är vissa rädda för SD, som påstås har ”nazikopplingar”, när V med anor i Stalinism & planhushållning anses att vara ett ”rumsrent parti”? Samtidigt är inte Miljöpartiet ett miljöparti längre & Anni Lööf tror att asylanter är ”bra för SE”. Well, det är nog kommunister & samhällsomstörtare vi i första hand vi skall vara rädda för, och inte SD. Eller hur ?