Stark ökning i förtroende för Åkesson (SD) – ras för Löfven (S)

Annons:

akesson-ta715b49-jpg

 

Enligt Novus undersökning över allmänhetens förtroende för partiledarna går Jimmie Åkesson starkt framåt och 20 % av väljarkåren har nu stort förtroende för honom.

Samtidigt tappar Löfven och Romson kraftigt – endast 7 % av väljarna har stort förtroende för Sveriges vice statsminister Åsa Romson.

Även förtroendet för Löfven sjunker kraftigt, till 26 % i augusti från 32 % i Novus marsmätning. Hela listan presenteras nedan:

Citat:
Lista över förtroendet för partiledarna enligt Novus mätning 20-25 augusti 2015. Förändring sedan mars inom parentes.

Annie Lööf (C) 27 procent (+2)

Stefan Löfven (S) 26 (-6)

Anna Kinberg Batra (M) 22 (-1)

Gustav Fridolin (MP) 21 (-2)

Jimmie Åkesson (SD) 20 (+5)

Jonas Sjöstedt (V) 20 (oför)

Jan Björklund (FP) 20 (+1)

Ebba Bush Thor (KD) 9 (-1)

Åsa Romson (MP) 7 (-6)

Jimmie Åkesson framförde ett väldigt bra tal i Sölvesborg i lördags, där han betonade att med ökat väljarstöd följer ökad förväntningar. Sverigedemokraterna är en gräsrotsrörelse och för att vinna förtroende från de som ännu inte bestämt sig för att rösta på SD måste vi som tror på iden om det harmoniska Sverige – syskon, jobbarkompisar, universitetskamrater, FB-vänner etc – föregå med gott exempel.

Vågar man hoppas på att det ökade förtroendet för Jimmie Åkesson är en fortsättning på en fördjupad förståelse för partiets ambitioner bland bredare väljargrupper?

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.