Stefan Löfven: SD vill skapa missnöje

Annons:

Stefan Löfven sammankopplar den senaste tidens bränder på asylboenden med Sverigedemokraternas vilja att skapa missnöje.

 

Han beskriver förövarna som ”fiender till det svenska samhället” och reagerar genom att luta sig mot våran så kallade välfärd, ja man kan fråga vilken värld denna trollkarl lever i.


”De är inte intresserade av att visa ansvar för vårt samälle. De är bara intresserade av att få fram sina främligsfientliga åsikter. De vill skapa kaos och oordning”, säger Stefan Löfven om Sverigedemokraterna till Financial Times.

Enligt Stefan Löfven är det mest effektiva svaret på Sverigedemokraternas politik att visa svenska folket att välfärden fortfarande fungerar.

Vi fokuserar på, hör och häpna: välfärdssystemet(!), arbetslöshetsstöd(!), sjukvård(!) och äldrevård(!) för att visa folk att deras samhälle fungerar bra. När fler känner så blir de säkrare mot den här typen av högerpopulism”, säger han till Financial Times.


Att Löfven själv hävdar att vi har ordning och reda i asylsystemet stämmer skrattretande dåligt med verkligheten och tyvärr förstår han inte bättre. Han säger också att han vill satsa på fungerande välfärdssystem, vilket rimmar väldigt illa med det faktum att det kommer ca 8000-10.000 nya personer till Sverige per vecka och som vill ta del av Sveriges välfärd.

Vad herr Löfven försöker att få bort fokusen ifrån sitt eget misslyckande och hur de själva är skulden till att välfärden börjar falla samman.

Publicerad: 4 nov, 21:41
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.