STHLM Panda postar falsk video om homofobisk ”arbetsgivare”

Annons:

Idag när jag besökte Youtubes startsida så möttes jag av att den mest rekommenderade videon var ett socialt experiment utfört av gruppen STHLM Panda, som denna gång skulle testa att ansöka två trucktjänster hos ett lagerföretag där den påstådda arbetsgivaren skulle ha avskedat en anställd för att vederbörande var homosexuell.

En av killarna låtsas vara en slacker utan mål och den andre som ska föreställa vara homosexuell, en jätteambitiös mångsysslare med utomordentliga meriter.

Med dold kamera filmar dom sedan respektives arbetsintervjuer.

https://www.youtube.com/watch?v=Ql4eHlWup4k

Det första jag reagerade på var att pandorna hade blurrat ”arbetsgivarens” ansikte, pitchat rösten, samt beepat både dennes namn och företag när det vanligtvis i dagens trånga åsiktskorridor finns ett stort intresse från både allmänheten, media och politiker att man hänger ut personer och företag med dessa åsikter.

Om nu dessa två herrar kämpar för ett likvärdigt samhälle, vore så det mest rimliga enligt mig.

Det andra jag fann orimligt var att det endast var 2-3 stycken (!!) som skulle ha sökt detta lagerjobb, som även är belägen i en stockholmsförort.

Har jag missat något men har inte vi en skyhög arbetslöshet för närvarande, och synnerligen bland ungdomar? Trodde dessa tjänster var bland de mer attraktivare arbeten nuförtiden.

När jag blev helt övertygad att allt var fabricerat var när jag kikade in på deras extramaterial till projektet; https://www.youtube.com/watch?v=gdTfKGWIF-8

I den första videon får vi runt 2:20 bevittna hur slackern ringer upp ”arbetsgivaren” och får beskedet att han är antagen till jobbet. I extramaterialet så tabbade sig klantarslena lite med videoredigeringen när en till synes nästan identiskt scenario spelas upp fast med annan dialog.

Citat:
Första videon;”Arbetsgivaren”: Ja hej, det är ***** på ******

Slackern: Tja, det är Konrad. Du hade sökt mig?

”Arbetsgivaren”: Ja, kan du komma till kontoret? Du har fått jobbet. Om du vill titta igenom lite villkor och skriva på papper och sådär

I extramaterialet runt 5:25 hör vi detta;

Citat:
Extramaterialet;”Arbetsgivaren”: Ja hej, det är ***** på ******

Slackern: Tja, det är Konrad. Du hade sökt mig?

”Arbetsgivaren”: Ja, kan du komma till kontoret? Du har fått jobbet. Bara lite saker vi kan snacka om där och skriva på

Hur kunde dom missat det här..? Det lustiga (och minst oväntade) är att 99% av kommentarerna till videorna endast består av ryggdunkningar och någon kritisk observation eller granskning verkar helt ha förbigåtts.

Och som vanligt är media med på det spåret;

http://www.svd.se/ambitios-men-gay–far-inte-jobbet
http://nyheter24.se/nyheter/internet…em-som-far-det

Antar att detta är ett patetiskt försök att omvända opinionen genom att vinkla sanningen för deras egna ideologiska vinning, men på homosexuellas bekostnad (väldigt ädelt). Detta ger en klar bild över hur pass seriös ”dokumentation av samhället” som STHLM Panda genomför och hur infantilt desperat debatten kan bli när det saknas substans.

Vad tycker ni om detta? Kan ni göra fler observationer i videon som kan tendera att den är falsk? Tror du att den är autentisk?

STHLM Panda får mer än gärna avslöja vilken arbetsgivare och företag det rör sig om. Annars synar jag detta som en bluff.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • John

    Bra iakttagelse.