Stor brist på platser på akuten: ”Vi går in i den värsta hösten någonsin”

Annons:

 

SJUKHUSVÅRD

 

Stor brist på platser på akuten: ”Vi går in i den värsta hösten någonsin”.

Personalbristen på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge och Solna förvärras. I tisdags var 234 vårdplatser, närmare 20 procent, stängda, skriver svd.se.

På akutmottagningarna märks bristen genom långa väntetider. Nästan tio procent av patienterna får vänta mer än åtta timmar och i snitt tvingas tio personer per natt ligga kvar på akuten eftersom det inte finns plats på vårdavdelningarna.

Ledningen på akuten har slagit larm till chefläkarna om situationen.

Även i Västra Götaland och Skåne ser situationen besvärlig ut inför hösten.

– Vi går in i den värsta hösten någonsin, säger Mats Runsten, ordförande för Vårdförbundet i Skåne, till tidningen

 

Sverige har ju haft ett kompetensregn från världens mest utvecklade, dynamiska och avancerade ekonomier, Somalia, Afghanistan, Eritrea, Irak i ett decennium nu.

Är det någonting som svensken vill ha så är det en fungerande välfärd. Hur kommer reaktionerna bli när sjukhusen tvingas stänga helt p.g.a underfinansiering/bemanning?

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Tänk om vi nu hade ett styre som värnar om landet som sådant med dess medborgare, Nu är det dags att vårt svaga styre säger stopp vi har vart nobla länge och väl men nu räcker det.