Stor spricka mellan muslimer och Australiens civilsamhälle

Annons:
[fblike]

 

Som de flesta vet har muslimer mycket svårt att anpassa sig till det Västerländska civilsamhället. Sprickan mellan muslimer i Australien och det australiska civilsamhället har under Ramadan vuxit kraftigt.

Den australiska polisen beslutade tidigare i år att bjuda ett antal muslimer på middag i samband med Ramadans högtid Eid al-Fitr som går av stapeln nu den 17 juli i år, i förhoppning att försöka minska den spricka som redan existerar mellan muslimer och det australiska civilsamhället.

Istället för att tack ja så beslutade sig ett antal muslimer att distansera den muslimska gruppen allt mer från det australiska civilsamhället genom att skicka runt ett upprop till imamer och andra representanter att bojkotta middagen med myndigheterna.

Muslimerna i fråga är upprörda över att Australien aktivt bekämpar terrorism och IS, både inom landet men även globalt. Muslimska grupper anser därför att Australien inte har de australiska muslimernas förtroende.

Australien har under senaste året haft växande problem med muslimsk terrorism och har börjat ta krafttag mot detta.

Australien har även beslutat att invandrare med dubbelt medborgarskap ska kunna fråntas sina australiska medborgarskap om dom fälls i domstol för terrorism, vilket även det tycks uppröra.

Muslimerna har nu även beslutat sig för att avsluta all formell kommunikationen med den australiska regeringen i samband med just nationell säkerhet, vilket kan tolkas som lite hur som helst.

Att sprickan mellan muslimer och det svenska civilsamhället växer precis som i Australien är uppenbart. Skillnaden är att regeringen i Australien sätter landet och invånarnas säkerhet framför islam medan Sverige gör det rakt motsatta.

Välkommen till Sverige 2015

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.