Stora nyhetssajter ligger nere

Annons:

Det är sannolikt överbelastningsattacker som har fått en rad nyhetssajter att vara oåtkomliga under kvällen, skriver GP.se.

Strax före det att sajterna slutade fungera lade ett anonymt twitterkonto ut hot om attacker de kommande dagarna. Attackerna ska enligt twitterinläggen riktas mot svenska myndigheter och medier som ”sprider falsk propaganda”.

Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Dagens industri, Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad har under kvällen legat nere helt eller delvis.

Enligt Leif Kasvi, nyhetschef på Expressen, har Bonniermedier drabbats av avbrottet.
 Vi håller på att undersöka vad det beror på. Vi är medvetna om att flera mediebolag också har drabbats, säger han till TT. Säkerhetspolisen är informerad om attacken och bekräftar att polisen har inlett en utredning.

Orsaken till att en rad stora medieföretags sajter låg nere beror sannolikt på en överbelastningsattack, säger David Jacoby, IT-säkerhetsexpert på företaget Kaspersky Lab.

Publicerad: 19 mars, 22:24
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • valkyria64

    Underbart!