Svensk kvinna nekas skadestånd – rasistkortet funkar inte

Annons:

Region Jönköping behöver inte betala skadestånd till barnmorskan Ellinor Grimmark som nekades jobb när hon vägrade utföra aborter, skriver SVT.

Barnmorskan Ellinor Grimmark hade sökt jobb på alla tre sjukhus i Jönköpings län. Men när hon klargjort att hon inte vill medverka vid aborter eftersom det strider mot hennes kristna tro har hon nekats anställning.

Hon stämde Region Jönköping på sammanlagt 260 000 kronor eftersom att hon anser sig ha blivit diskriminerad. Hon menar att hennes samvets- och religionsfrihet har kränkts.

Diskrimineringsombudsmannen, DO, slog fast att Ellinor Grimmark inte har diskriminerats när hon nekats anställning vid tre sjukhus i Jönköpings län.


Muslimer däremot får stora skadestånd när det har vägrats praktikplats efter de har vägrat att ta någon i hand, men är du svensk kristen kvinna så är du rökt, där funkar inte rasistkortet.

Publicerad: 12 nov, 17:30

 

 

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.