Svenska jihadister hyllar terrorattacken i Paris

Annons:

Frilansjournalisten Magnus Sandelin har genom sina nätverk sett hur IS-anhängare hyllar terrordåden.

– Jag tittade för bara en stund sedan på ett par profiler som strider för Islamiska staten och de hyllar detta nu. De hoppas att det kommer fler liknande attentat.

I facebookinlägg som SVT Nyheter Väst tagit del av så kallar en person terrordåden för ”denna vackra hämnd” och skriver att bara hycklare kan fördöma den.

En annan skriver att han vaknade glad och önskade att dödssiffran skulle öka. Ytterligare en skriver att om Frankrikes president Hollande bombar muslimer i Syrien så kommer samma öde drabba civila i Frankrike.

Sandelin har följt den här kretsen människor på såväl öppna som slutna forum, och kartlagt personer som verkat i framför allt Göteborg. Dåden i Frankrike förvånar honom inte.

Källa: SVT


Att muslimer i Sverige hyllar terror och mord mot icke-muslimer, är ingen nyhet. Det intressanta är att självaste SVT faktiskt tar upp detta. Håller media på att vakna nu, eller är det bara en tillfällig strimma av ljus?

Det här visar vad dessa hyllar. Mannen bakom attackerna. Otäck film men delvis pixlad.

Publicerad: 16 nov, 20:57
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.