”Sverige det värsta rasistlandet”

Annons:

Klockan 16 i eftermiddags skulle Sveriges största EU-migrantläger, på Industrigatan i Malmö, vara tömt. De boende har upprepade gånger sagt att de tänker stanna kvar tills de blir bortkörda av polis.

Sydsvenskan har pratat med romerna Vicky och hennes man Beny. De har bott och blivit utkörda i Spanien, Tyskland och Frankrike men säger att de blivit sämre bemötta i Sverige.

– I Spanien och Tyskland fick vi våra basbehov tillgodosedda. Jämfört med andra länder är Sverige det värsta rasistlandet, säger Beny till Sydsvenskan.

De fick en tidsfrist till idag, det har inte kommunicerats när Polisen kommer att ingripa. Men just p.g.a kostnader och ett troligt utdraget förlopp så är det sannolikt att polisens insatser startar först imorgon bitti.


Går man tillbaka 2005 samt 2007 när det var det hemlösa svenskar som huserade på tomten så var det inga problem att rensa lägret.

”Fastighetsägarna Diligentia Syd och KB Brännaren i Stockholm måste ha röjt tomten senast den 11 oktober. Annars kan ärendet gå vidare till miljönämnden som kan döma ut vite, säger Leif Persson.

Enligt honom lockar de hemlösas läger till sig råttor, dessutom har det vid flera tillfällen börjat brinna på tomten.” så lät det 2005.


Återigen ser vi alltså att myndigheterna har förlorat den beslutande makten i samhället, och speciellt i förlorade städer som Malmö.

Polis och myndigheter har alltså inte längre mandat/pondus att genomföra en sådan här avhysning, ens när det är beslutat att det ska ske och romerna uppehåller sig olagligt på platsen.

Vänster har alltså större makt än polisen i dagens Sverige.

Publicerad: 1 nov, 17:47

 

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.