Sverigedemokrat mobbad i skola – får inget stöd

Annons:

Som det framgår av artikeln så kan det vara svårighet att vara aktiv inom SD och samtidigt skolelev på vissa skolor. I detta fall som artikeln beskriver så ställer inte lärarna upp på elevens sida utan en del lärare spär till och med på hatet mot eleven.

Nu till frågeställningen: Hur bör rektorn reagera i såna här fall?

Är det ett hot mot den demokratin om en elev blir mobbad för denne är aktiv i ett visst parti som sitter i riksdagen?

Hur skall rektorn reagera i dom fall en lärare har underkänt en elev i ett ämne på grund av elevens politiska ställning eller drevat mot eleven för elevens politiska övertygelse?

 

Från artikel :

Citat:

◾Jolin förföljdes till och från skolan av ett gäng
◾Fick ta emot hot i sociala medier och kränkningar i skolan
◾Lärare: ”nazister hatar judar och homosexuella precis som sverigedemokraterna

 

Källa: FriaTider

Ännu ett offer för ”Det goda hatet”. I DDR-Sverige gör man bäst i att behålla sin politiska uppfattning för sig själv.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • MartinA

    Systemet är så felkonstruerat så det blir så här. Det kan inte lösas med att ”rektorn är god”.
    Till exempel, läraren skall både lära ut. Alltså ”vara på elevens sida”. Och examinera. Inget seriöst skolsystem har den ordningen, möjligtvis på lågstatdienivå eller någonstans där betyget är betydelselöst.

    Avskaffa skolplikten, avskaffa den allmänna finansieringen av skolan och upphäv LAS och dylikt. Så kommer skolor och lärare vilja ha kvar sina elever och lärare som inte gör sitt jobb eller beter sig illa mot elever kommer få leta efter ett nytt jobb. Alternativt, en elev som upplevs som mycket provokativ av andra elever kommer att hitta en annan skola på en vecka.

  • Hans Karlsson

    ”Det goda hatet” – en mycket bra benämning på PK:s så kallade medmänsklighet (läs egoism), vilken gäller bara vissa eller de människor de själva kan ha nytta av