Sverigedemokraterna går framåt igen

Annons:

I TV4/Novus väljarbarometer för mars minskar skillnaden mellan blocken samtidigt som Sverigedemokraterna återhämtar sig något.Screenshot_3

Stödet för Sverigedemokraterna vänder uppåt igen. Partiet får stöd av 19,9 procent av väljarkåren, en uppgång med 0,6 procentenheter jämfört med mätningen i februari. Stödet ökar främst i gruppen kvinnor.

Sverigedemokraterna tar framförallt väljare från Moderaterna och soffan samtidigt som de tappar väljare till Socialdemokraterna. Sverigedemokraterna har nu ett stöd som ligger 7,0 procentenheter över valresultatet 2014.

Annons: Säkert, diskret & tryggt lån upp till 4000kr. Nu 33 dagars kredittid! Möjlighet att förlänga! Snabb och enkel ansökan och hantering.

Stödet för Feministiskt initiativ fortsätter att minska och är du det lägsta sedan december 2014 i Novus mätningar. Partiet har nu ett stöd på 1,5 procent av väljarkåren, en nedgång på 0,5 procentenheter.

Novus har för den här mätningen intervjuat 4002 personer per telefon under tiden 22 februari – 20 mars 2016. Andelen osäkra väljare är 7,7 procent.

Publicerad: 27 mars, 16:58
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.