SVT väljer titta bort

Annons:

Sverigedemokraternas triumf i Sentios opinionsundersökning på torsdagen har rönt ångest hos den vänstervinklade journalistklassen, inte minst hos den så kallade objektiva SVT. I ett meddelande redogör man att Sentios senaste undersökning inte kommer återfinnas på deras nyhetssajt, då den använda metoden inte överensstämmer med deras preferens.

I en fråga till redaktionen undrar läsaren Anders om tidningen tänker skriva om SD:s roll som näst största parti, varpå han får ett minst sagt besynnerligt svar från programchefen Ulf Johansson:

Vi har rapporterat om höga siffror för SD vid flera tillfällen. Men vi rapporterar enbart från institut som genomför undersökningarna på ett statistiskt säkert sätt“, hälsar Johansson, trots att SVT tidigare har tagit med Sentios undersökningar på sin hemsida.

I april kunde man läsa följande i en artikel angående Sentios då senaste undersökning, publicerad hos SVT:

“Dagens Samhälle noterar att Sentio var bäst på att fånga upp väljarstödet för SD inför valen 2010 och 2014. I andra mätningar har stödet för Sverigedemokraterna oftast underskattats.

Vad som ligger bakom SVT:s plötsliga ändring i policy nämns inte.


 

En nyhet som inte passar SVTs medarbetare ska tydligen inte läsas upp i en ”politiskt oberoende” TV-kanal just för att den är besvärlig och inte stämmer överens med medarbetarnas politiska synsätt.

Är det då arbetare (läs miljöpartister) som ska bestämma över vilket arbete som ska utföras i firman, eller är det chefen (läs skattebetalaren). Om detta kan det babblas om i det oändliga, men faktum är att antingen är man politiskt oberoende eller så är man det inte.

Är man det inte så ska det inte betalas med skattemedel eller en påtvingad licens, är man oberoende så ska alla nyheter bekväma eller obekväma läsas upp utan några som helst vinklingar eller egna infall av den som läser upp nyheten.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.