Sydkoreas flyktingkvot: 200 syrier

Annons:

Sydkorea har beslutat att endast ta emot 200 syrier, dessutom på temporära uppehållstillstånd samtidigt som de ska genomgå rigorösa säkerhetskontroller.

Precis som Sverige har Sydkorea en åldrande befolkning. Trots det ser inte Sydkorea syriska migranter som lösningen på demografiproblemet eller upprätthållandet av välfärden.

Sydkorea släpper alltså in samma antal syriska migranter under 2015 som Sverige tar emot på par timmar. Som perspektiv ska det nämnas att Sydkorea har en befolkning på 50 miljoner till skillnad från Sveriges 9,5 miljoner invånare.

Andra asiatiska länder som Japan, Singapore och Kina har tidigare beslutat att inte ta emot några syrier alls eftersom dessa länder anser att de måste prioritera den egna befolkningen.

Man kan ju inte annat än att konstatera att de asiatiska folken vet mer än väl att man måste se om sitt eget hus först innan man ger sig ut för att hjälpa andra.

Publicerad: 26 nov, 23:42

Källa: Koreatimes

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.