Sympatiserar med islamistisk terror – får arbeta kvar

Annons:

Samiyah-M-Warsame-fb-03

En kvinnlig islamist som sympatiserar med muslimsk terrorism får arbeta kvar på Migrationsverket. Myndigheten hänvisar till yttrandefriheten och menar att deras handläggare har rätt att uttrycka stöd för terrorgrupper som våldtar och lemlästar kristna och andra icke-muslimer.

– Det där är vårat svar just nu, det är så långt vi sträcker oss i frågan, säger en talesman för myndigheteten till Fria Tider.

Trots sina islamistsympatier får Warsame arbeta kvar som handläggare på Migrationsverket och hennes fortsatta tjänst är inte hotad, meddelar myndigheten i ett mail till Fria Tider:

”Åsikts- och yttrandefriheten i Sverige är grundlagsskyddad. En myndighet får inte motarbeta den anställdes rätt att framföra åsikter eller vidta åtgärder som kan uppfattas som repressalier för att ha framfört sina åsikter.

Justitieombudsmannen, JO, har också i ett beslut konstaterat att medborgarna får anses förstå att det en tjänsteman uttrycker privat inte har med myndigheten att göra.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.