Tältläger för 2000 flyktingar planeras i Kramfors

Annons:

 

980

 

Det var väl egentligen bara en tidsfråga. När det inte finns några boplatser med fyra väggar och tak längre får man ta till drastiska metoder.

200 asylsökande skulle kunna inrymmas i tomma lägenheter hos MSB Svanö, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

– Om läget förvärras ännu mer, om det blir kris, kris, kris, skulle vi dessutom kunna ta emot 2 000 flyktingar som inhyses i modulboenden och tält på övningsområdet vid Högberget, säger enhetschef AnnKristine Elfendal.

 

Man uppmärksammar dock på att flyktingarna kan bli rädda för en del blåljusaktivitet som föregås på övningsområdet. Samtidigt har man tränat på att bygga upp tältläger.

Hon påpekar samtidigt att man måste vara medveten om att det är ett övningsområde med olika former av blåljusaktiviteter.

Något som kan vara skrämmande om det handlar om traumatiserade asylsökande. Information är i så fall viktigt. Lägenheterna ser hon som det första och mest realistiska myndigheten kan erbjuda.

Men berättar också att man även har kapacitet för mer akut omhändertagande, med moduler och tält på Högberget.

Att bygga upp sådana ”tältläger” är ju dessutom något myndigheten både tränat på och har erfarenhet av.

Källa: allehanda

 

Med rådande bostadsbrist lär en tillfällig tält lösning knappast bli tillfällig, utan vi får på riktigt se de första statligt sanktionerade kåkstäderna breda ut sig runtom i landet.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.