Tid att rösta – Gratis bussresor för äldre

Annons:

Sverigedemokraterna röstade i landstingsstyrelsen som enda parti ja till detta och vill med denna utgångspunkt arbeta för att gratis bussresor införs i hela länet för seniorer 70 plus.

Konkret innebär förslaget att fria bussresor införs för seniorer 70 år och äldre vardagar dagtid klockan 9 till 15 och kvälls- och nattid 18 till 04 samt hela dygnet lördag, sön- och helgdag. Allt med början som pilotförsök i tätortstrafiken Kalmar och Färjestaden.

Gratis bussresor för pensionärer finns idag, i olika varianter, i ett fyrtiotal kommuner runtom i landet. Hälften av Sveriges landsting och regioner har prisreduktion för seniorer. I landstingsstyrelsen i Kalmar län röstade den rödgröna majoriteten nej till att ens pröva detta. Man sköt istället hela frågan till budget 2018.

CLAUS ZAAR (SD) LEDAMOT LANDSTINGSSTYRELSEN BO KARLSSON (SD) GRUPPLEDARE LANDSTINGSFULLMÄKTIGE MIKAEL ELJANS (SD) LEDAMOT TRAFIKSTYRELSEN
Referens: Barometern
Publicerad: 25 februari, 15:59
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.